Prikaz knjige „Upravljenje rizicima u osiguranju i reosiguranju" dr. Vladimira Njegomira

dr.sc. Marijan Ćurković - 15.4.2019.
U izdanju Tectus d.o.o., Zagreb, 2018.g. izišla je knjiga dr. Vladimira Njegomira „Upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju“. Autor je jedan od plodnijih pisaca mlađe generacije  koji se posebno bavi tematikom upravljanja rizicima u osiguranju i reosiguranju, a uposlenik je na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu kao izvanredni profesor. Autor je i suautor nekoliko dosada izašlih knjiga iz područja osiguranja i reosiguranja te većeg broja stručnih članaka s istom tematikom. Ova najnovija knjiga nastala je kao mix, naravno uz dodatak novina koje su se u međuvremenu dogodile, dosada objavljenih knjiga i članaka prof. Njegomira, a plod je želje autora da integralno, na jednom mjestu, obuhvati sve probleme koji se javljaju u upravljanju rizicima u osiguranju i reosiguranju uz naznaku mogućih odgovora i na izazove u  bliskoj budućnosti.  

Na  551 stranici knjige poredani su problemi upravljanja rizikom u 17 poglavlja, od kojih su neka posvećena općim temama osiguranja i reosiguranja, ali koja su bila potrebna kako bi se zaokružila vrlo uspješna cjelina prikaza naslovne problematike. Tako su obrađene pojedine teme: RIZIK, OSIGURLJIV RIZIK, UPRAVLJANJE RIZICIMA, OSIGURANJE I RIZIK, UPRAVLJANJE RIZICIMA U OSIGURAVAJUĆIM DRUŠTVIMA, ELEMENTI OSIGURANJA, TRŽIŠTE OSIGURANJA, POSLOVANJE OSIGURAVAJUĆIH DRUŠTAVA, REGULACIJA OSIGURANJA I UGOVORA O OSIGURANJU, IMOVINSKI RIZICI, RIZICI ODGOVORNOSTI, RIZICI ŽIVOTNOG OSIGURANJA, KATASTROFALNI RIZICI, ULOGA SUOSIGURANJA U UPRAVLJANJU RIZICIMA, ULOGA REOSIGURANJA U UPRAVLJANJU RIZICIMA, ALTERNATIVNI MEHANIZMI U UPRAVLJANJU RIZICIMA I OSIGURANJE. 

Tekst je opremljen brojnim grafikama, tabelama, slikama. Knjiga na kraju sadrži nevjerojatan broj korištenih izvora domaće i inozemne literature, legislative i prakse (307 navedeni izvor!), rječnik stručnih pojmova i registar pojmova. Tehnički – knjiga je odlično uređena, a sam oblik i dimenzije kazuju da će se knjiga koristiti u svakodnevnoj uporabi, na stolu odgovornih managera i, naravno, ostalih koje interesira upravljanje rizicima u osiguranju i reosiguranju. Autoru čestitamo na bogatom doprinosu osigurateljnoj bibliografiji, a knjigu preporučamo  bez obzira na cijenu- 50 eura) svima koje navedena tematika interesira, jer uložena vrijednost odgovara očekivanoj korisnosti.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

 1. OGGY

  15.4.2019. u 9:27
  sve pohvale prof.Njegomiru na dosadašnjem radu
Profil korisnika
Komentari / Najčitanije
 1. Zastarjeli tip kočnica ima čak 400.000 automobila u Hrvatskoj
 2. Mjesečno izvješće za ožujak 2019.
 3. Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o rasporedu vrsta rizika po skupinama i vrstama osiguranja odnosno reosiguranja
 4. Allianz Portfolio po sedmi put najbolji mješoviti investicijski fond u Hrvatskoj
 5. Tržišta osiguranja u regiji: Drugi više rasli od Bosne i Hercegovine
 6. Licenciranje – nova rubrika na internetskoj stranici HANFA-e
 7. Zbog zavrzlame sa osiguravajućom kućom teško stradaloj djevojci nikako da sjedne odšteta
 8. Coface preuzeo slovenski SID-PKZ
 9. Krajem 2018. u Hrvatskoj 2,2 milijuna registriranih vozila
Anketa

DOPUNSKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE BI TREBALO:Povežite se s nama

Osiguranje Forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila