Profil korisnika

Obavezno osiguranje zaposlenih od povreda na radu u Srbiji

Osiguranje.hr - 23.7.2019.

Poslodavci u Srbiji uskoro će morati sve svoje radnike osigurati od povreda na radu kod osiguravajućih kuća, a zakon koji će ih na to obavezivati bit će donijet na jesen i više neće biti povlačenja po sudovima, a u slučaju povrede novac će se odmah isplaćivati, izjavio je ministar za rad Zoran Đorđević.

On je najavio da će na istom skupštinskom zasjedanju na dnevnom redu biti i dugo najavljivane izmjene Zakona o financijskoj podršci obiteljima s djecom.

Đorđević je u razgovoru za „Novosti“ izrazio očekivanje da će primjena zakona početi do Nove godine, dok će one mjere koje ne utječu drastično na budžet moći stupiti na snagu odmah.

On je podsjetio da je ove godine izdvajanje za porodilje povećano za pet milijardi dinara u odnosu na prošlu godinu.

„Obećali smo da ćemo u skladu sa mogućnostima države izdvajati više za djecu. Trudit ćemo se da nikome ne uskratimo prava, već samo da ih uvećavamo. Nitko neće štedjeti na majkama ako mogućnosti postoje“, kaže ministar.

Đorđević je naveo da će za isplatu naknada za porodilje, roditeljski i dječiji dodatak i troškove boravka djece u predškolskim ustanovama ove godine biti izdvojeno duplo više novca u odnosu na 2008. godinu i istaknuo da je osiguran rekordan iznos u posljednjih 10 godina od 58 milijardi dinara.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

  1. lobecs

    15.8.2019. u 6:37
    U Srbiji već postoji zakon po kome poslodavci imaju obavezu da osiguraju svoje zaposlene od povreda na radu i profesionalnih oboljenja (član 53 Zakona o bezbednosti na radu). Ono što ne postoji u tom Zakonu je kaznena odredba za poslodavce ako to ne urade (u prethodnoj verziji je postojala, ali je izbrisana). Već postoji Zakon po kome osiguravajuće kuće moraju u određenom roku (15 dana) od dobijanja komplentne dokumentacije isplatiti štetu. Jedini problem u svemu ovome je taj što se ti zakoni ne poštoju i što inspekcije ne rade svoj posao.
Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Što vam je najbitnije kod kupovine osiguranja?


Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA