Profil korisnika

Dužnosnici bez natječaja provode natječaj za direktora AZORS-a

capital.ba - 20.10.2019.

Direktora Agencije za osiguranje Republike Srpske kao i Nadzorni odbor Investicijsko – razvojne banke  RS birat će vršitelja dužnosti. Preciznije, natječaj će provesti osobe koje ga nisu osobno prošle već su na svoje pozicije privremeno imenovani, saznaje CAPITAL. 

Naime, Vlada Republike Srpske je na svojoj 40. sjednici održanoj početkom listopada izabrala Svetlanu Radovanović, Slavicu Milikić, Slavoljuba Stojanovića, Snježanu Rudić i Zorana Babića, svi iz Ministarstva financija RS za članove komisije koja treba da izvrši već spomenuta imenovanja.

“Zadatak komisije je da sprovede postupak izbora uključujući pregled prispjelih prijava, razmatranje prijava, obavljanje intervjua sa kandidatima koji uđu u uži izbor i ostale aktivnosti”, navodi se u odluci Vlade RS.

Na istoj sjednici Stojanović, inače vršitelj dužnosti tajnika u ovom ministarstvu biva razrješen sa te funkcije, a zatim odmah i ponovo imenovan kao v.d. na istu funkciju u trajanju od 90 dana.

Po istom principu je imenovana i Milikićeva, v.d. pomoćnika ministra za trezor koja je nakon razrješenja istog dana imenovana za vršitelja dužnosti na period od tri mjeseca.
Prema informacijama sa internet stranice Ministarstva financija RS i Zoran Babić, pomoćnik ministra za resor računovodstva i revizije je u također vršitelj dužnosti. To znači da više od pola komisije nije prošlo proceduru koju će sami uskoro trebati provesti. Podsjećamo, aktualnom Nadzornom odboru IRB-a mandat je istekao još prije tri godine.
Kako je portal CAPITAL ranije pisao mjesto direktora Agencije za osiguranje bi po političkom dogovoru trebalo da pripadne DNS-u a Slaven Dujaković, sadašnji direktor je potvrdio da se prijavio na konkurs.

S obzirom da se institucije, kao i javna poduzeća u Srpskoj, javno dijele između političkih stranaka, Agencija je pripala DNS-u. No, da li će na čelu ostati Dujaković još nije definitivno riješeno, s obzirom da banjalučki DNS smatra da kadar treba biti iz njihove baze, a ne iz Doboja gdje je lokalni DNS postavio direktora Željeznica RS. Ukoliko bi na čelu Agencije za osiguranje ostao Dujaković, DNS Doboj bi imao dvije direktorske pozicije. Imenovanje novog DNS-ovog direktora komplicira i odluka DNS-a o „zamrzavanju“ svog djelovanja unutar vladajuće koalicije.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako je vaš poslodavac organizirao poslovanje u korona krizi?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA