Profil korisnika

Uskoro počinju Hrvatski dani osiguranja

Osiguranje.hr - 4.11.2019.

Od 6. do 8. studenog 2019. u kongresnom centru Tamaris u Opatiji pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske i uz potporu Ministarstva financija održat će se konferencija „Hrvatski dani osiguranja“ u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i partnera. Najveći godišnji događaj osigurateljne struke okupit će više od tri stotine stručnjaka iz svijeta osiguranja i reosiguranja, regulatora, supervizora i drugih pratećih financijskih institucija s nacionalne, regionalne i europske  razine. 

Šesto izdanje vodeće strukovne manifestacije skrenut će pažnju na trendove i izazove osigurateljne struke u Republici Hrvatskoj, ali u europskom i svjetskom kontekstu, te obraditi ključne teme koje očekuju industriju osiguranja u bliskoj budućnosti: od digitalizacije i umjetne inteligencija pa sve do automobilske i transportne industrije koja se rapidno mijenja. 

Konferenciju će otvoriti mr.sc. Slaven Dobrić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), mr.sc. Hrvoje Pauković, direktor HUO-a, te predstavnici Ureda predsjednice i Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Među brojnim istaknutim predavačima svakako valja izdvojiti Antu Žigmana, predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Erica Barthalona, Globalnog direktora istraživanja Allianz SE te Petra Jakubika, Voditelja tima za financijsku stabilnost EIOPA-e (glavnog Europskog tijelo za osiguranje i strukovne mirovine) koji će održati uvodna predavanja.

Uvid u aktualne teme na financijskom tržištu uz razmjene iskustava i dobrih praksi u sklopu panel rasprave dat će i predsjednici Uprava šest osigurateljskih kuća: Ivana Bratanić (Euroherc osiguranje d.d.), Nataša Kapetanović (GRAWE Hrvatska d.d.), Mario Carini (Generali osiguranje d.d.), Saša Krbavac (UNIQA osiguranje d.d.), Daniel Matić (Allianz Zagreb d.d.), te Marin Matijaca (Triglav osiguranje d.d.). 

O modernizaciji i digitalizaciji poslovnih procesa te njihovom utjecaju na poslovanje s fokusom na osigurateljnu industriju govorit će stručnjaci za digitalno poslovanje i umjetnu inteligenciju, kao i stručnjaci za cyber risk. 

Na panelu posvećenom Direktivi o distribuciji osiguranja svoje stavove sučelit će Hrvoje Dajak, izvršni direktor PBZ-a, Dalibor Đurkan, predsjednik Uprave Merkur osiguranja, Ljiljana Marić, direktorica Sektora za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa HANFA-e, Boris Šaravanja, član Uprave Wiener osiguranja, te Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja. 
Jedna od tema koje će također dominirati ovogodišnjom konferencijom su i električna i hibridna vozila, od romobila i električnih bicikala do električnih i hibridnih automobila, o kojoj će kroz izlaganja i nekoliko panel rasprava govoriti cestovni stručnjaci, vodeći ljudi automobilske industrije i prometne znanosti te predstavnici MUP-a i relevantnih fakulteta.

Više informacija o Hrvatskim danima osiguranja 2019. možete doznati na Internet stranici Hrvatski dani osiguranja 2019.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako je vaš poslodavac organizirao poslovanje u korona krizi?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA