Profil korisnika

Država i industrija osiguranja trebaju udružiti snage u pokrivanju pandemijskog rizika

Osiguranje.hr - 17.5.2020.

Nacionalne vlade moraju pomoći u pružanju osigurateljnog pokrića za potencijalne buduće lockdown situacije obzirom da privatni sektor ne može si priuštiti tako široko pokriće samostalno, rekao je Gabriel Bernardino, iz EIOPA-e. Države su uvele lockdown poslovanja u borbi protiv pandemije Covid 19, prisiljavajući kompanije da zatvore. Poduzeća se bore kako bi osiguravatelji platili štete zbog prekida poslovanja.

Kao odgovor na nekoliko akcija koje je poduzeo politički svijet, a koje mogu dovesti do prisiljavanja osiguravatelja da retroaktivno pokriju pandemijski rizik, Gabriel Bernardino rekao je da bi bilo pogrešno retroaktivno mijenjati police osiguranja. "Nemoguće je da osiguravatelji kontroliraju rizike poput poslovnog prekida koji nije nastao zbog štete poput poplave ili požara", rekao je. Bernardino je naglasio potrebu dizajniranja posebnih mehanizama za izgradnju povećane otpornosti na situacije slične trenutnoj krizi, koja će najvjerojatnije okupljati javne i privatne snage. Izvan dosega je i kapaciteta industrije osiguranja pokrivanje takvih globalnih događaja.

"Sveukupno je sektor dobro podnio tu situaciju bez presedana", rekao je Bernardino za Reuters. "Ova kolebljivost koja vidimo na tržištima dionica vjerojatno će se nastaviti, a mi imamo neke sumnje da tržište već diskontira utjecaj smanjenja BDP-a." EIOPA je najavila slanje svojih preporuka Europskoj komisiji EU-a do kraja godine.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako je vaš poslodavac organizirao poslovanje u korona krizi?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA