Profil korisnika

EU pravila za osiguranja moraju omogućiti inovaciju i ravnopravne regulatorne uvjete

Osiguranje.hr - 2.7.2020.

Insurance Europe odgovorila je na savjetovanje Europske komisije o njenoj strategiji digitalnih financija.

Pravila EU-a za osiguranja trebaju omogućiti inovacije i omogućiti potrošačima, osnovanim tvrtkama i novim tržišnim sudionicima koristi od mogućnosti koje digitalizacija može pružiti. Međutim, to trenutno nije slučaj. Na primjer, postoje regulatorne prepreke za pružanje osiguranja potrošačima putem interneta, poput zahtjeva da se dokumenti daju na papiru.

Regulatori bi stoga trebali preispitati i prilagoditi postojeća pravila kako bi osigurali da su inovativni i digitalno prihvatljivi, tehnološki neutralni i dovoljno otporni na budućnost kako bi bili prikladni za digitalno doba i potaknuli digitalne inovacije.

Drugo ključno pitanje je nedostatak ravnopravnih uvjeta. Novi pružatelji financijskih usluga koji ulaze na tržište često se suočavaju s manje strogim regulatornim zahtjevima od tradicionalnih tvrtki za financijske usluge. Stoga je ključno poštivati načelo „iste aktivnosti, isti rizici, ista pravila“ i težiti istinskim ravnopravnim uvjetima. Istodobno je važan i vrijedan cilj promocija financijskog sektora koji se temelji na podacima. Poboljšanje zakonodavstva o pristupu, obradi i razmjeni podataka važno je za promicanje inovacija i konkurencije. Stoga osiguravajuća industrija podržava napore da se olakša odgovarajuća razmjena podataka, u kojoj se postupanje s različitim sudionicima temelji na stvarnim ravnopravnim uvjetima. Konačno, ključni izazov za osiguratelje odnosi se na trenutni nedostatak suradnje nadležnih tijela u pogledu inovacija. Stoga bi sva nadležna tijela trebala usko surađivati kako bi pomogla daljnjem razvoju jedinstvenog digitalnog tržišta za financijske usluge.


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)
rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA