Profil korisnika

Novi izazovi, novi odgovori: COVID 19 vs. korporativne i privatne sigurnosti

Osiguranje.hr - 30.9.2020.

Ovogodišnja 14. Konferencija Hrvatski dani sigurnosti, u sklopu koje se održava i 2. Konferencija menadžera sigurnosti jugoistočne Europe te 2. Forum o privatnoj zaštiti obilježena je pandemijom COVID-a 19, što postavlja goleme izazove kako privatnoj sigurnosti tako i sigurnosti poslovanja. Zaštita zdravlja u prvi je plan izbacila rad od kuće koji je potrebu za zaštitom infrastrukture, informacijskom i cyber sigurnošću podigao na novu razinu, a “novo normalno” traži nova sigurnosna rješenja.

- Nijedna se korporacija nikada nije bavila pandemijom COVID-19 i njezinim štetnim utjecajem koji može imati na radnike, njihove obitelji, kontaminirane radne prostore, poremećaje u lancu opskrbe i ostale aspekte poslovanja. Stoga je razumljivo da Hrvatski dani sigurnosti 2020. u svom fokusu imaju središnju temu: „Novi izazovi, novi odgovori: COVID-19 vs. Korporativne i privatne sigurnosti“, jer nova situacija zahtijeva nove pristupe u pripremi i izgradnji sposobnosti normalnog funkcioniranja poslovnih sustava.

Baveći se ovom krizom uz istovremeno upravljanje ostalim procesima korporativne sigurnosti poput informacijske i cyber sigurnosti, prevencije kriminaliteta, zaštite od požara, civilne zaštite i zaštite kritične infrastrukture, zaštite osoba i imovine i dr., pri tome anticipirajući post COVID-19 vrijeme, menadžeri sigurnosti su još jednom potvrdili vrijednost svoje funkcije u poduzeću, ali i zajednici. Menadžeri sigurnosti su postali jamac neprekidnosti poslovanja, nositelji poslovne funkcije od vitalnog značaja - rekao je Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti (HUMS), koja je organizator Konferencije.

Uz visoku razinu protuepidemijskih mjera domaći i strani predavači bavit će se temom korporativne i privatne sigurnosti te izazovima s kojima se poslovni sektoru suočava nakon pojave COVID 19. Doc.dr.sc. Robert Kopal, dekan Visokog učilišta EFFECTUS Zagreb održat će Izlaganje “Izazovi predviđanja”. Lana Djurkin – König, voditeljica regionalne korporativne sigurnosti za Ernst & Young, govorit će o ulozi korporativne sigurnosti u post-COVID 19 svijetu, a kako ćemo sutra upravljati rizicima otkrit će Igor Zgonc, osnivač i izvršni direktor Silver Bullet Risk, Slovenija. Kroz tri panela - “Gospodarstvo, sigurnost i COVID 19”, “Cyber prijetnje vs. COVID-19” i “Novi Zakon o privatnoj zaštiti - nova prilika ili status quo” sudionici će pokušati rasvijetliti probleme i rješenja sigurnosti u svijetu novog normalnog.

Na kraju Konferencije bit će održana promocija knjige “Korporativna sigurnost u okruženju pandemije COVID-19” autora Lane Djurkin – König, Alena Delića, Alena Ostojića i Branka Mihaljevića.

Tradicionalno će i ove godine biti svečano dodijeljena jubilarna deseta Hrvatska velika nagrada sigurnosti kojom se u jedanaest kategorija odaje priznanje pojedincima, tvrtkama, institucijama, lokalnoj zajednici i svima koji daju doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske.

Konferencija se održava 1. i 2. listopada u Opatiji uz potporu Zaklade Konrad Adenauer. U privitku vam dostavljamo program Konferencije, a detalje možete pronaći i na stranici https://danisigurnosti.hr


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)