Profil korisnika

Vlada RS smjenjuje direktora Agencije za osiguranje

Indikator.ba - 19.2.2021.

Vlada Republike Srpske tražila je od Narodne skupštine Republike Srpske da razriješi direktora Agencije za osiguranje Slavena Dujakovića.

Razlog odluke je što Vlada smatra da je prema Zakonu o društvima za osiguranje predviđeno da za vrijeme mandata direktor Agencije za osiguranje Republike Srpske ne može biti na funkciji u političkim strankama ili osoba koja preuzima javne aktivnosti u ime političkih stranaka.

- Nakon utvrđenih činjenica da je Slaven Dujković, kao direktor Agencije za osiguranje Republike Srpske upravo prekršio ove odredbe odlučeno je kao u dispozitivu ovog rješenja, navode iz Vlade.

Dujaković je za Capital.ba rekao da je smjena nezakonita i da će koštati građane Republike Srpske pola milijuna maraka.

- Meni je ostalo četiri godine i dva mjeseca, ja sam izabran na natječaju, ne kao politička ličnost. Nisam funkcioner DNS-a, samo član, nekada davno sam bio predsjednik Regionalnog odbora, ali to ne postoji više u važećem stranačkom statutu. Član stranke mogu biti po zakonu, ako me smijene, to će biti nezakonito. Ja ću svoja prava tražiti na sudu i morat će mi isplatiti najmanje oko 500 tisuća maraka odštete, plus isto toliko novom direktoru kojeg misle imenovati, naglasio je Dujaković.

Dodao je da njegovi rezultati pokazuju da je uspješno rukovodio Agencijom, da je tržište osiguranja stabilno i da uspješno posluje, osim "Krajina osiguranja“ koje je u državnom vlasništvu. Dodaje da je i tu, zahvaljujući dokazima Agencije, dobijen arbitražni spor u Parizu.

ATV Banja Luka, medij blizak vladajućoj strukturi, naveo je da je razlog za smjenu Dujakovića nezadovoljstvo radom Agencije vlasnika osiguravajućih društava Republike Srpske.

Televizija je objavila faksimil zahtjeva trojice vlasnika osiguravajućih društava - Dragan Nešković, vlasnik Nešković osiguranja, Đorđe Kojić, Vlasnik Brčko Gasa i Rajko Dukić, predsjednik UO Drina osiguranja, za sastanak sa premijerom Radovanom Viškovićem i direktorom Slavenom Dujakovićem.

- Razlog zbog koga tražimo hitan sastanak je što je, tokom cijele prošle godine, a to se nastavilo i u ovoj godini, zbog nesprovođenja Zakona i neefikasnog rada Agencije za osiguranje kada je u pitanju nadzor nad osiguravajućim društvima, došlo do ozbiljnog narušavanja uvjeta za mogućnosti normalnog rada osiguravajućih društava, čime se nanose ogromne štete, ne samo osiguravajućim društvima, već se dovodi u pitanje dalji rad i opstanak na tržištu, navodi se u zahtjevu.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)