Profil korisnika

Fintech konferencija 18. lipnja 2021.

Osiguranje.hr - 9.6.2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Ekonomski fakultet u Rijeci organiziraju konferenciju „Fintech – inovacije, rizici i odgovornost“, koja će se održati 18. lipnja 2021. u Opatiji, a prijenos uživo bit će dostupan putem YouTube kanala Hanfe.

Sudionici konferencije razmotrit će rast fintech sektora koji se na svjetskom financijskom tržištu dogodio u posljednjih nekoliko godina, a posebno za vrijeme pandemije koronavirusa. Razvoj tehnologije ne čeka, financijska se tržišta mijenjaju. Na tržište ulaze novi sudionici, novi proizvodi i usluge. Istovremeno, start-upovi i druga poduzeća sve se više okreću alternativnim izvorima financiranja, primjerice inicijalnoj ponudi kriptovaluta, koje mogu biti prilike za nove investicije, ali i potencijalni rizik za investitore zbog prikupljanja veće količine novca na anonimnom i nereguliranom tržištu.

I regulatorima su potrebni novi alati i procesi da bi išli ukorak s promjenama. Hanfa zajedno s europskim regulatorima nastoji oblikovati okvir koji s jedne strane ne sputava inovacije, a s druge omogućava kvalitetno upravljanje rizicima koji proizlaze iz fintecha. Uz to, Hanfa sudjeluje i u izgradnji međunarodnih kapaciteta koji mogu pomoći u jačanju regulatornog know-how, praćenju globalnih trendova i izlasku lokalnih sudionika na inozemna tržišta.

O svemu tome bit će više riječi na konferenciji koja će, u skladu s trenutačnim epidemiološkim mjerama, biti održana u opatijskom hotelu Admiral, a prijenos uživo bit će moguće pratiti preko YouTube kanala Hanfe. Ako ste zainteresirani za dolazak na konferenciju u Opatiju, molimo da svoj dolazak najavite do petka 11. lipnja 2021. na e-mail adresu: conference@hanfa.hr. Sudjelovanje je besplatno.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

SasaPeric | 23.10.2020. 16:29:39
Osiguranje vozača koji je skrivio nesreću
SasaPeric | 12.12.2019. 10:07:50
Prometna nesreća u Sloveniji
mikanilly | 6.11.2019. 09:58:17
Compre sua carteira de motorista, passaporte, carteira de identidade (benjack20008@gmail.com)
mikanilly | 6.11.2019. 10:00:10
KAUFEN SIE HOHE QUALITÄTS-FÄLSCHUNGSWÄHRUNGEN MIT (WHATSAPP +16124703458)