Profil korisnika

Sanlam i Allianz udružuju snage kako bi stvorili afričkog osiguravajućeg diva

Osiguranje.hr - 7.5.2022.

Sanlam, najveća tvrtka za nebankarske financijske usluge u Africi, i Allianz, jedan od vodećih svjetskih osiguravatelja i upravitelja imovinom sa stoljetnom poviješću u Africi, dogovorili su se kombinirati svoje sadašnje i buduće poslovanje diljem Afrike kako bi stvorili najveći Pan- Afrički subjekt za nebankarske financijske usluge na kontinentu. Ova kombinacija znači da će kupci diljem Afrike imati koristi od stručnosti i financijske snage dvaju cijenjenih i dobro poznatih brendova.

U zajedničkom ulaganju bit će smještene poslovne jedinice Sanlama i Allianza u afričkim zemljama u kojima su prisutne jedna ili obje tvrtke. Namibija će biti uključena u kasnijoj fazi, a Južna Afrika isključena je iz sporazuma.

Snažne sinergije
Kombiniranim operacijama Sanlama i Allianza stvorit će se vrhunsko panafričko društvo za nebankarske financijske usluge koje djeluje u 29 zemalja diljem kontinenta. Zajednički pothvat bit će najveći panafrički igrač u osiguranju i očekuje se da će biti rangiran u prva tri, na većini tržišta na kojima će subjekt poslovati. Očekuje se da će entitet imati ukupnu ukupnu vrijednost kapitala grupe veću od 33 milijarde južnoafričkih randa (približno 2 milijarde eura).

Sanlam i Allianz će iskoristiti međusobne snage kako bi otključali sinergiju i pružili klijentima najbolja u klasi, inovativna rješenja osiguranja i tehničku izvrsnost. Zajednički će pothvat stvoriti vrijednost za sve dionike kroz veću ekonomiju razmjera, širu geografsku prisutnost, veći zajednički tržišni udio i raznovrsniju ponudu proizvoda.

Kombinirajući Sanlamovu stručnost u Africi s Allianzovim globalnim sposobnostima i rješenjima osiguranja, posebno za multinacionalna poduzeća, partnerstvo ima za cilj povećati prodiranje životnih i neživotnih osiguranja, ubrzati inovacije proizvoda i potaknuti financijsku uključenost na afrička tržišta s visokim rastom.

“U skladu s Sanlamovom navedenom ambicijom da bude vodeća grupa za panafričke financijske usluge, predloženi zajednički pothvat omogućit će nam da napravimo značajan korak prema ostvarenju te ambicije. To će također ojačati našu vodeću poziciju na višestrukim ključnim tržištima koja su srž naše strategije za Afriku, izgrađujući kvalitetu i opseg tamo gdje je to važno. Oduševljeni smo što imamo Allianz kao partnera i vjerujemo da će njihova stručnost i financijska snaga dodati ogromnu vrijednost našem poslovanju,” kaže izvršni direktor Sanlam grupe Paul Hanratty.

“U skladu s našom poslovnom strategijom da proširimo svoju vodeću poziciju kroz opseg i nove modele partnerstva, Allianz sa zadovoljstvom ubrzava svoj rast u ovoj važnoj regiji kroz partnerstvo s neospornim tržišnim liderom. Sanlamove sposobnosti proširuju naš lokalni doseg i prodor na tržište, a zajedničko ulaganje omogućuje nam uspostavljanje vodećih pozicija na ključnim rastućim tržištima za Allianz,” kaže član Upravnog odbora Allianza SE Christopher Townsend.

“Dalje, Sanlam dijeli vrijednosti naše tvrtke, našu svrhu osiguravanja budućnosti našim klijentima i naš dugoročni, generacijski pristup rastu na novim tržištima.”

Predsjedanje partnerstvom u zajedničkom ulaganju mijenjat će se svake dvije godine između Sanlama i Allianza. Izvršni direktor subjekta bit će imenovan na vrijeme.

Ugovor podliježe određenim prethodnim uvjetima, uključujući, ali ne ograničavajući se na primanje potrebnih odobrenja od tijela za tržišno natjecanje, regulatornih tijela za financijsko/osiguranje i sve uobičajene uvjete koje bi Sanlam i/ili Allianz morali ispuniti za svaku jurisdikciju.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Kako ocjenjujete razinu digitalizacije u svom radnom okruženju?

Osiguranje Forum

Posjeti forum

Dakio | 28.10.2022. 11:36:58
Koliko košta premija UNIQA dopunskog osiguranja?
Dakio | 29.8.2022. 15:10:28
Dodatno zdravstveno osiguranje(iskustva)
musawo | 2.4.2022. 16:18:26
BUY SSD CHEMICAL CLEANSING FOR MONEY+27717917137WHATSAPP
musawo | 2.4.2022. 16:21:49
Join illuminati and live happy life+27717917137whatsapp in south africa,sudan,namibia