Profil korisnika

Val otpuštanja u tehnološkom sektoru odražava se i na insurtechove

Osiguranje.hr - 15.8.2022.

NEXT Insurance i Thimble posljednji su insurtechovi koji su ove godine otpustili dio svoje radne snage, pri čemu NEXT navodi izazovne gospodarske uvjete, a oba osiguravajuća društva ukazuju na povećani fokus na profitabilnost.

NEXT je otpustio 17% svoje radne snage, obraćajući se promjenom u pismu zaposlenicima od 7. srpnja koje je kasnije tog dana podijeljeno na blogu tvrtke.

"Donosim nevjerojatno tešku odluku da se raziđem s mnogim našim prijateljima i kolegama u nastojanju da se prilagodim sve gorem makroekonomskom okruženju i osiguram dugoročnu viziju tvrtke", rekao je izvršni direktor i suosnivač NEXT-a Guy Goldstein u pismu. “Ovo je jedna od najtežih odluka koje sam donio u svom profesionalnom životu i koju shvaćam vrlo ozbiljno. Koliko god ovo bilo teško, moja je odgovornost prilagoditi naše prioritete u svjetlu nove realnosti tržišnih uvjeta i ubrzati ciljeve NEXT-a da postane profitabilan.”

Goldstein je u pismu naveo da su sve lošiji ekonomski uvjeti, kao i usmjerenost tvrtke na profitabilnost za dugoročnu stabilnost, utjecali na odluku. Dodao je da je NEXT također usredotočen na upravljanje troškovima nakon što je procijenio svoje planove za naredne godine i utvrdio da su njegovi troškovi previsoki za trenutne prihode tvrtke i zahtjeve za kapitalom.

Zaposlenici koji odlaze dobit će otpremninu koja također uključuje proširene zdravstvene beneficije koje plaća tvrtka i usluge mentalnog zdravlja, ako je primjenjivo, mogućnost zadržavanja prijenosnog računala i uredske opreme tvrtke te podršku pri traženju posla.

"NEXT je predan našoj viziji da pomogne poduzetnicima da napreduju i da postane sveobuhvatno mjesto za osiguranje malih poduzeća", rekao je glasnogovornik NEXT-a u izjavi poslanoj e-mailom o budućim planovima. “Naš cilj je ponuditi proizvode koji su jedinstveno skrojeni i imaju konkurentnu cijenu, a to zahtijeva vrijeme. U međuvremenu smo se odlučili usredotočiti na naše vodeće proizvode dok smo druge odgodili, poput komercijalnih automobila. Radit ćemo s partnerima kako bismo osigurali ovu pokrivenost našim korisnicima.”

Vijest o otpuštanjima NEXT-a je uslijedila nakon otpuštanja od 5. srpnja u još jednom insurtechu – Thimble – gdje je navodno otpušteno 33% radne snage. U izjavi poslanoj e-mailom sestrinskoj publikaciji Insurance Journala, Carrier Management, šef osoblja Thimblea Han Dang rekao je da je cilj ovog poteza ubrzati prijelaz tvrtke na profitabilnost. Svim pogođenim zaposlenicima bit će ponuđena otpremnina i pomoć u osiguravanju novog zaposlenja, prema Dangu.

"Thimbleova vizija je postati ikonično, neovisno, profitabilno osiguravajuće društvo", rekao je Dang u izjavi. "Prošlog smo utorka ubrzali naš prijelaz na profitabilnost i neovisnost smanjivanjem potrošnje kroz manje troškove i, nažalost, organizacijske promjene uključujući otpuštanja."

Carrier Management izvijestio je ranije ove godine da je tehnološka tvrtka Root Inc., matična tvrtka Root Insurance sa sjedištem u Columbusu, Ohio, otpustila otprilike 330 članova tima tijekom svog poslovanja u siječnju.

Suosnivač i glavni izvršni direktor Alex Timm u izjavi poslanoj e-mailom naveo je gubitke zbog pandemije kao faktor u odluci.

"Kako se pandemija nastavila razvijati, lanac opskrbe i inflacijski pritisci uzrokovali su povijesne razine povećanja troškova", rekao je.

Međutim, jedan bivši zaposlenik pogođen otpuštanjima opovrgnuo je tvrdnje tvrtke o gubicima uslijed pandemije, rekavši kako vjeruje da su otpuštanja posljedica prekomjernog zapošljavanja i prekomjerne potrošnje.

"Previše su zaposlili", rekao je Robert Martin, bivši agent za prodaju imovine/nezgode u tvrtki Root. “Ovo je bio neuspjeh preuzimanja i marketinga. Pretjerali su. Nisu otpuštali one sa slabijim rezultatima. Dosljedno su donosili loše odluke i koštali su ljude posla.”

Glasnogovornik Roota odbio je komentirati ove tvrdnje. Suosnivač i glavni izvršni direktor Roota Alex Timm rekao je u javnoj izjavi u vezi s otpuštanjima da će ovaj potez dodatno usmjeriti napore tvrtke na diferencijaciju i diverzifikaciju distribucije, kao i na poboljšanje poslovanja osiguranja i korisničkog iskustva.

"Uvjereni smo da gradimo trajnu organizaciju spremnu za budući rast", rekao je Timm u izjavi.

Najavljena otpuštanja i stopiranje zapošljavanja pogađa tehnološki sektor u SAD-u. U prvom kvartalu 2022, tehnološke kompanije otpustile su oko 45000 osoba. Među velikim kompanijama koja otpuštaju radnike su Microsoft, Netflix, Salesforce, Uber. Meta, krovna kompanija Facebooka, zasada stopira zapošljavanja. Otkazi dolaze kao rezultat nekoliko čimbenika, uključujući hlađenje procvata startupa izazvanog pandemijom, zabrinutosti oko inflacije i kamatnih stopa te geopolitičkih napetosti.

Internet stranica na kojoj se vide brojke u otpuštanjima u SAD-u i globalno dostupna je ovdje.

NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Je li korona kriza promjenila vaš posao i način rada?Osiguranje Forum

Posjeti forum

Dakio | 29.8.2022. 15:10:28
Dodatno zdravstveno osiguranje(iskustva)
musawo | 2.4.2022. 16:18:26
BUY SSD CHEMICAL CLEANSING FOR MONEY+27717917137WHATSAPP
musawo | 2.4.2022. 16:21:49
Join illuminati and live happy life+27717917137whatsapp in south africa,sudan,namibia
musawo | 2.4.2022. 16:23:12
Politician join illuminati+27717917137whatsapp in south africa