Profil korisnika

Održano savjetovanje o primjeni Zakona o obveznim osiguranjima u prometu

Osiguranje.hr - 8.7.2019.

Predstavnici Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) prošloga su tjedna u  vijećnici Hrvatske gospodarske komore (HGK) održali savjetovanje s predstavnicima društava za osiguranje, na temu primjene članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Prezentaciju su održali Tanja Đenić Šimundić i Matija Kovačević iz Sektora za superviziju osiguranja, leasinga i faktoringa HANFA-e, a kojoj je prisustvovalo četrdesetak predstavnika društva za osiguranje. Bila je to prilika da se još jednom skrene pozornost na dužnosti društava u pogledu postupanja u zakonom propisanim rokovima te se podsjetilo na rokove isplata šteta kao i na rokove za dostavu utemeljenih odgovora i isplatu nespornog dijela štete. Osim toga, predstavnicima društava za osiguranje je skrenuta pozornost na to kako bi utemeljeni odgovor i obrazložena ponuda trebali izgledati. 

Održana edukacija samo je jedna u nizu prezentacija i predavanja kojima predstavnici HANFA-e kontinuirano doprinose edukaciji predstavnika industrije te poboljšanju uvjeta i zaštiti prava potrošača. 


NatragTisakDiskutirajte o temi na forumu

Komentari

Članak nema komentara.

Profil korisnika
Komentari
Najčitanije
Anketa

Što vam je najbitnije kod kupovine osiguranja?


Osiguranje Forum

Posjeti forum

rbrletic | 12.4.2019. 12:58:49
OSIGURANJE OD POSLJEDICE NESRETNOG SLUČAJA
andrea_ | 27.3.2019. 13:26:08
telefonski pozivi stranakama drugih osigurajavajućih kuća
NJ | 23.3.2019. 12:32:20
Odšteta za pješaka
stanimir | 8.12.2018. 06:54:19
Gubitak prava iz osiguranja-tehnička neispravnost vozila